Specjalna taca przeznaczona do opiekania drobiu, wykonana ze stopu aluminium z trójwarstwową, nieprzywierającą powłoką. Specjalne stożki, na które nasadza się produkt powodują konwekcyjne przenoszenie ciepła, przyspieszając tempo wymiany ciepła podczas pieczenia. Dzięki temu innowacyjnemu systemowi produkt jest opiekany zarówno z zewnątrz jak i od wewnątrz w krótkim czasie.
DOSKONAŁE ROZWIĄZANIE DO:
- Kurczaków, kogucików, kaczek o różnej wielkości i w różnych ilościach.
- Uzyskania upieczonych na miękko i soczysto piersi, ze zrumienioną, chrupiącą skórką.
- Zachowania produktu w całości, bez przywierania do tacy podczas zdejmowania dzięki nieprzywierającej powłoce.
ZALETY:
- Do 18% więcej produktu w porównaniu z rusztami do kurczaków ze względu na ograniczenie utraty wagi.
- Czas pieczenia: krótszy nawet o 35% w porównaniu z klasycznymi rusztami do kurczaków.
- Zużycie energii: mniejsze nawet o 20% dzięki szybszemu opiekaniu w porównaniu z klasycznymi rusztami do kurczaków.
- Ograniczenie do minimum czasów i kosztów mycia i czyszczenia.
- Nieprzywierająca powłoka zapobiega gromadzeniu się pozostałości, a dzięki ograniczeniu utraty wagi piec pozostaje czystszy.