Leasing i raty

Leasing operacyjny jest najkorzystniejszą formą finansowania zakupu sprzętu gastronomicznego. Współpracujące z nami firmy oferują leasing na całość sprzętu gastronomicznego potrzebnego w restauracji (łącznie z meblami i okapami ze stali nierdzewnej). Istnieje także możliwość rozszerzenia leasingu na sprzęt komputerowy oraz specjalistyczne oprogramowanie kelnerskie.
 
Poniżej zamieszczamy przykładową symulację kosztów leasingu. Koszty mogą się różnić w zależności od indywidualnej oceny ryzyka klienta oraz wysokości stawek WIBOR.
 
Kwota całkowita leasingu = 50 tys zł netto
W tej kwocie wydzielamy ze względu na różne stawki amortyzacji 3 grupy produktów:
1. Sprzęt gastronomiczny 25 tys zł netto
2. Urządzenia chłodnicze 15 tys zł netto
3. Meble ze stali nierdzewnej 10 tys zł netto
 
Czas trwania leasingu to:
35 miesięcy dla sprzętu gastronomicznego
48 miesięcy dla urządzeń chłodniczych
36 miesięcy dla mebli ze stali nierdzewnej
 
PŁATNOŚCI
Wpłata własna 25% - 12 500 zł netto
Rata nr 1-35: 1120 zł netto
Rata nr 36: 556 zł netto
Rata nr 37-48: 276 zł netto
 
Wykup sprzętu po okresie leasingu w sumie 8800 zł netto
Suma kosztów leasingu w ciągu 3 lat - 64 263 zł netto
 
Leasing operacyjny jest także bardzo korzystny od strony podatkowej. Całość raty można wliczyć w koszt uzyskania przychodu zmniejszając tym samym podatek PIT/CIT.
 
Szczegółowe informacje na temat leasingu uzyskają Państwo pod numerem telefonu 519 130 044 lub pisząc na adres mailowy: info@gastropolis.pl