Profesjonalna prasa marki Moretti Forni, przeznaczona do ciasta do pizzy.
- Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej.
- Krążki i elementy grzewcze wykonane ze stali nierdzewnej.
- Regulator grubości ciasta.
- Element ruchomy urządzenia chroniący ręce.
- Panel sterowania z przodu urządzenia.
- Napęd przenoszony jest na wałku.
- Trójfazowy reduktor w silniczku podającym olej do silnika.
- Części obrotowe przekładni są montowane na łożyskach kulkowych.
- Urządzenie jest wyposażone w dodatkowy pomocniczy obwód niskiego napięcia.
- Ciasto formowane jest poprzez ściskanie dwoma nagrzanymi krążkami.
- Ustawianie czasu kompresji.
- Regulowana wysokość między dyskami.
- Niezależna ogrzewanie krążków formujących
AKCESORIA
- Regulowany górny i dolny krążek formujący.
- Timer.
Parametry techniczne:
- waga prasowanego ciasta od 100 do 500 g
- wymiary w mm: 575x650x(H)750
- napięcie (V): 400
- moc całkowita (kW): 5600W
- waga w kg: 120