Prasa marki Grafen, przeznaczona do obróbki wyrośniętego ciasta na pizzę. Służy do przygotowania porcji sprasowanego ciasta o średnicy nawet do 500 mm, w zależności od docelowej grubości ciasta (z krawędzią lub bez).
- Dzięki automatycznej pracy możliwe jest przygotowanie dużej ilości podkładów.
- System zimnego prasowania ciasta na podkład do pizzy nie powoduje zmian w strukturze i konsystencji ciasta.
- System prasowania chroniony patentem – dzięki niemu sprasowane ciasto jest tak delikatne jak robione jest ręcznie przez najlepszych pizzayolo.
- Regulowana grubość ciasta (15 ustawień dla 222430 i 222447).
- Możliwość tworzenia wyższych krawędzi na cieście (opcja – wymagany zakup odpowiedniej obręczy).
- Manualne opuszczanie górnej płyty prasującej (modele 222430 i 222447).
- Elementy wałkujące i prasujące ciasto zabezpieczone wełnianym filcem, zarówno w górnej, stałej części urządzenia, jak i w dolnej, ruchomej jego części.
- Wszystkie elementy do kontaktu z ciastem wykonane ze stali nierdzewnej oraz polietylenu dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
- Temperatura robocza: od 5°C do 40°C, przy wilgotności do 90%.
- Obudowa ze stali malowanej proszkowo.
Parametry techniczne:
- wymiary: 570x720x(H)770 mm
- maks. średnica ciasta: 400 mm
- wydajność 200-250 podkładów/h
- dopuszczalna gramatura ciasta: 100-700 g
- moc: 550 W
- napięcie: 230 V
- waga: 105 kg