NAJWAŻNIESZE FUNKCJE:
Multi Level
Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagająch takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, którą musimy wyjąć z komory pieca, gdy będzie już gotowa
Wielopunktowa sonda
Wielopunktowa sonda z 3 punktami kontroli temperatury do określania i mierzenia temperatury wewnątrz gotowanego produktu.
Automatyczny system myjący
Na wyposażeniu standardowym każdego pieca 4 programy mycia, eco, normalny, instensywny, płukanie, dostosowane do rożnego poziomu zabrudzenia komory aż do 30% oszczędności wody dzięki nowej głowicy myjącej to oszczędność nie tylko twoich pieniędzy ale także środowiska naturalnego. Detergent do mycia oraz płyn nabłyszczający połączony w jednym produkcie to duże ułatwienie zarówno w stosowaniu produktu jak i jego zamawianiu.
Pre-Heating
Rozgrzewanie komory pieca o +30˚C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy.
Holding
Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania.
Cool Down
Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze.
HACCP
Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania.
Proofer
Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu.
Holding Cabinet
Piec może pełnić rolę szafy bankietowej – utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków.
Port USB
Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB