Piec piekarniczo - cukierniczy Black Mask 16 x 600 x 400 elektryczny, z bezpośrednim natryskiem,...

  • Cena netto: 44 679,00 zł Cena brutto: 54 955,17 zł
  • Producent: Hendi
  • Kod producenta: MKF1664BM
  • szt.

Opis produktu

  • Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK BAKERY na blachy 600x400 mm
  • Komora pieczenia jest powiększona specjalnie pod kątem większych blach
  • Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie żądanych parametrów gotowania
  • Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania: Airflowlogic™
  • To opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora)
  • Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza Humilogic™
  • Nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora
  • Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
  • NAJWAŻNIESZE FUNKCJE: 1-punktowa sonda Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy
  • Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
  • Automatyczny system myjący Opcja montowana w fabryce lub u klienta już po sprzedaży pieca (kod: MKWT).
  • 4 programy mycia: Eco, Normalny, Instensywny, Płukanie
  • Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory
  • Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody
  • Pre-Heating Rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy
  • Holding Utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
  • Cool Down Szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze HACCP
  • Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania Proofer
  • Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu
  • Holding Cabinet Piec może pełnić rolę szafy bankietowej
  • Utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
  • Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy Wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START
  • Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
  • Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
  • Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min
  • Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
  • Gotowanie z użyciem sondy Dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy
  • Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
  • Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą
  • Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np
  • szynka
  • System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy
  • Dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
  • Port USB Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych
  • Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec
  • Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
  • POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK BAKERY:
  • Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
  • Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
  • Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin
  • Przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniowa regulacją stopnia zaparowania
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
  • Bezpieczne drzwi
  • Blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Drzwi z zawiasem po prawej – Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI304
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 4
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
  • Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji
  • Sterowanie: elektroniczne
  • Pojemność (ilość/wymiar): 20x 600x400mm (wózek)
  • Linia: Millenial Black Mask Bakery
  • Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 80 mm
  • Wymiary zewnętrzne (mm): 930x977x(H)1900 mm
  • Ilość wentylatorów: 4 z autorewersem
  • Zakres temp. (°C): od 30°C do 270°C
  • Nawilżanie: bezpośrednie
  • Pojemność komory: 20x 600x400
  • Moc (W): 31 kW
  • Napięcie (V): 400
  • Waga (kg): 247,2