Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO
Czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca
Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania
Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
Airflowlogic™ - To opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
Humilogic™ - Nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
NAJWAŻNIEJSZE FUNKCJE:
1-punktowa sonda dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy
Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
Automatyczny system myjący opcja montowana wyłącznie w fabryce 4 programy mycia: Eco, normalny, intensywny, płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory
Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody
Pre-Heating rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy
Holding utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
Cool Down szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze HACCP
Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania Proofer
Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu
Holding Cabinet piec może pełnić role szafy bankietowej
Utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START
Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min
Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
Gotowanie z użyciem sondy dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy
Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą
Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka
System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
Port USB rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych
Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec
Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO:
Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin
przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
Bezpieczne drzwi
Blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
Drzwi z zawiasem po prawej
Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI304
Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca