Profesjonalne urządzenie do gastronomii, przeznaczone do obierania ziemniaków, buraków, marchwi i innych warzyw bulwiastych.
- Dolna część komory w formie aluminiowego, obrotowego talerza ze specjalnym profilem, pokrytego materiałem ściernym z węglika silikonu (certyfi kacja NSF)
- Boczny element wewnętrznej ścianki wyłożony materiałem ściernym
- Obudowa zewnętrzna w całości wykonana ze stali nierdzewnej
- Niskie zużycie energii dzięki optymalizacji silnika
- Transparentna uchylna pokrywa wykonana z poliwęglanu pozwala na kontrolę procesu
- Boczne otwieranie aluminiowych drzwiczek
- Wyłącznik bezpieczeństwa pokrywy i drzwiczek
- System wlotu wody z zaworem uniemożliwiającym cofanie się wody do sieci wodociągowej
- Współczynnik szczelności: IP65
- wysoka odporność na wilgoć i rozpryskiwanie wody
- Zintegrowany, wodoodporny panel sterujący z przyciskami START, STOP, timerem z regulacją 0-6 minut oraz trybem pracy ciągłej
- Wymagane podłączenie do wody
- Odpływ boczny lub pionowy dolny
- do wyboru podczas montażu
- Średnica odpływu: śr. 80 mm
- Poziom hałasu: ok 70 dB
- Wodoodporny panel sterujący z przyciskami START, STOP, timerem z regulacją 0-6 minut oraz trybem pracy ciągłej
- Dolna część komory w formie aluminiowego, obrotowego talerza ze specjalnym profilem, pokrytego materiałem ściernym z węglika silikonu
- Boczny element wewnętrznej ścianki wyłożony materiałem ściernym. Powoduje zmianę kierunku obieranych warzyw (na zdjęciu element do obieraczki PI-10)
- OPCJA: Specjalna tarcza z nożami zamiast materiału ściernego, wyłącznie do użytku z obieraczką PI-20
- film: https://www.youtube.com/watch?v=aOecDxZRfDM