Mikser do ciasta Twin Arms marki Moretti Forni, to idealne urządzenie, które w szczególności nadaje się do przygotowywania miękkiego i delikatnego ciasta, które wymaga dobrego napowietrzenia.
- Ciasto zagniatanejest nie tak jak w większości innych mikserów hakiem, czy innym narzędziem, lecz automatycznymi ramionami. Poprzez wierne odtwarzanie ruchu ludzkich ramion ciasto można zagniatać przez wiele godzin, zawsze z tą samą precyzją i szybkością.
- Cechą charakterystyczną tego miksera jest wyjątkowo cicha praca, dzięki osadzeniu wszelkich mechanizmów obrotowych na łożyskach kulowych.
- Ciasto zagniecione przez mikser Twin arms charakteryzuje jednorodność i wysoki stopień natlenienia masy. Taki efekt otrzymamy dzięki połączeniu ruchu obrotowego dzieży oraz automatycznych, zagniatających ramion.
- Taka obróbka mechaniczna gwarantuje stałą oraz niską temperaturę ciasta, co jest jedną z najważniejszych cech przygotowania dobrej pizzy.
- Mikser Twin arms w zaledwie kilka minut jest w stanie przygotować, aż 50 kg ciasta na różnego rodzaju przepyszne wypieki piekarnicze, cukiernicze jak i na pizzę.
- Maszyna ta wskazana jest szczególnie do przygotowania delikatnych i miękkich ciast, które wymagają wysokiego stopnia utlenienia.
- Dwubiegowa regulacja prędkości zagniatania z przekładnia pasowa.
- Obroty dzieży z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej.
- Obroty ramion zagniatających z przekładnią zanurzoną w kąpieli olejowej.
- Wszystkie elementy obrotowe związane mechanizmem zagniatającym i obracającym dzieżę osadzone na łożyskach kulowych.
- Układ sterowania zasilany niskiemu napięciem zgodnie z unijnymi przepisami.
- Osłona bezpieczeństwa z mikro wyłącznikiem, wyłączającym ruch maszyny podczas jej otwarcie – gwarantuje to bezpieczną pracę operatora.
- Obudowa zewnętrzna wykonana ze stali malowanej proszkowo na kolor biały.
- Dzieża, elementy zagniatające ciasto oraz osłona bezpieczeństwa wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej.
- Wewnętrzna rama urządzenia wykonana z grubej stali do wyeliminowania ewentualnych wibracji podczas pracy miksera.
- Prosty i intuicyjny panel sterowania zgodny z wymogami CE zlokalizowany na prawej ścianie obudowy.
- Specjalny przycisk STOP do szybkiego wyłączenia maszyny w razie konieczności.
- Waga: 340 kg
Parametry techniczne:
- wymiary: 640x820x(H)1420 mm
- maksymalna pojemność zagniecionego ciasta: 50 kg
- pojemność całkowita dzieży: 71 l
- średnica wewnętrzna dzieży: 540 mm
- wysokość wewnętrzna dzieży: 350 mm
- prędkość nr 1 ramion zagniatających: 38 ruchów/min
- prędkość nr 2 ramion zagniatających: 76 ruchów/min
- prędkość nr 1 dzieży: 4,5 obrotu/min
- prędkość nr 2 dzieży: 9 obrotu/min
- moc: 1,85 kW
- napięcie: 400 V/3 N/50 Hz