Piec obrotowy z serii R marki Moretti Forni, to najlepszy wybór dla intensywnej produkcji. Przepływ ciepłego powietrza w komorze w połączeniu z obrotowym wózkiem gwarantują niezrównaną równomierność pieczenia.
- Idealna jakość wypieku dzięki okalaniu powietrzem wypiekanego produktu.
- Możliwość spersonalizowania aż do 9 cykli pieczenia.
- Automatyczna lub ręczna kontrola natrysku pary do komory pieca.
- Podwieszany wózek wewnątrz pieca rotuje wokół własnej osi.
- Możliwość ustawienia 3 różnych temperatur w ramach 1 cyklu pracy pieca.
- Kontrola wilgotności wewnątrz komory.
- Perfekcyjna izolacja termiczna pieca.
- Dla idealnego efektu niezależna kontrola temperatury z wykorzystaniem termopar w dolnej i górnej części pieca.
Parametry techniczne:
- typ: elektryczny
- wymiary komory pieca: 1150x1500x(H)2490 mm
- moc: 25,5 kW
- pojemność i wydajność pojedynczej komory pieca: -14x 600x400 mm - 42 blachy/h, -18x 600x400 mm - 54 blachy/h
- dystans między prowadnicami: 100 mm