Urządzenie multifunkcyjne NEO 40 x GN 1/1 lub 20 x GN 2/1

  • Cena netto: 157 499,00 zł Cena brutto: 193 723,77 zł
  • Producent: LAINOX
  • Kod producenta: NEOGC40
  • szt.

Opis produktu

NEO – to seria najnowszych urządzeń wielofunkcyjnych firmy LAINOX, łącząca cechy użytkowe kilku urządzeń:

  • szybkoschładzarki
  • szybkozmrażarki
  • urządzenia do rozmrażania
  • urządzenia do garowania i rozrostu ciasta
  • urządzenia wolnego pieczenia
  • urządzenia do regeneracji
  • Dzięki swojemu różnorodnemu zastosowaniu idealnie nadają się do restauracji, cateringu, szpitali, stołówek itp.

    Opis urządzenia:

    • FUNKCJA SZYBKOSCHŁADZARKI - proces ten powoduje szybkie obniżenie temperatury wnętrza produktu do +3°C, zmniejsza naturalne parowanie przy zachowaniu wilgotności i zapobiega namnażaniu się bakterii po gotowaniu/pieczeniu. Funkcja schładzania do temperatury dodatniej umożliwia planowanie przygotowania potraw z wyprzedzeniem, zwiększenie wydajności, zachowanie niezmienionego smaku, barwy, zapachu i gramatury oraz eliminuje ryzyko skażenia czy ogranicza ilość odpadów żywnościowych.
    • FUNKCJA SZYBKOZMRAŻARKI - proces ten umożliwia szybkie obniżenie temperatury we wnętrzu produktu do -18°C przy zachowaniu niezmienionej struktury i konsystencji produktu. Schładzanie do temperatury ujemnej daje możliwość serwo- wania produktów świeżych, dojrzałych nawet poza sezonem ich występowania. Dzięki przepływowi powietrza o tempera- turze -40°C właściwości świeżego produktu można zachować w czasie.
    • FUNKCJA ROZMRAŻANIA - kontrola nad procesem rozmrażania produktu oznacza za- chowanie niezmienionych właściwości produktów i optymalizację zapasów, redukując tym samym ilość odpadów. Rozmrażanie odbywa się w warunkach maksymalnego bezpieczeństwa żywności, poprzez wolną reabsorpcję mikrokryształków wody w żywności. Jest to idealny cykl dla produktów serwowanych na surowo lub na zimno, np. ryb albo pieczywa, ponieważ nie uszkadza ich struktury molekularnej.
    • FUNKCJA GAROWANIA - zapewnienie elastyczności produkcji „JUST IN TIME”, czy- li na czas, to najlepszy sposób na optymalizację zasobów, zarządzanie czasem pracy restauracji podczas i poza godzinami szczytu. Garowanie można ustawić bezpośrednio albo zaprogramować: wystarczy przygotować, pozostawić do wyrośnięcia, zatrzymać rozrost i wybrać program fazy pieczenia. Pozwoli to dokładnie sterować wilgotnością i uzyskać idealne rezultaty.
    • FUNKCJA WOLNEGO PIECZENIA - sterowanie temperaturą i utrzymywanie jej w wyznaczonym zakresie wartości umożliwia przygotowanie żywności w sposób gwarantujący nie tylko aromat i smak, ale także wilgotność i miękkość potraw. Jest to funkcja idealna do podtrzymania temperatury żywności w trakcie obsługi, co pozwala usprawnić przygotowanie potraw i ich serwowanie.
    • FUNKCJA PODTRZYMYWANIA TEMPERATURY - urządzenie Neo można łatwo przekształcić w szafę podtrzymującą temperaturę gotowych potraw, która w połączeniu z piecem konwekcyjno-parowym Lainox Naboo zapewnia doskonałe przygotowanie i serwowanie potraw.
    • Wyposażona w sondę igłową ogrzewaną, prowadnice na pojemniki i gniazdo USB


    Parametry techniczne:

    • pojemność: 40x GN 1/1 lub 20x GN 2/1
    • wymiary: 1600x1350x(H)2430 mm
    • schładzanie szokowe: +90 / +3°C
    • głębokie mrożenie: +90 / -18°C
    • wydajność na cyk:l +90 / +3°C – 210 kg, +90 / -18°C – 135 kg
    • moc chłodzenia: 13,3 kW
    • moc podgrzewania: 4,8 kW
    • zużycie energii: chłodzenie – 13,3 kW
    • napięcie: 400 V

Akcesoria:

  • SXM Zdejmowany sterylizator STERILOX 
  • KKS202 Dodatkowy wózek wjazdowy 20x GN 2/1