Piec konwekcyjno-parowy NABOO z bezpośrednim natryskiem 7x GN 1/1 - POWYSTAWOWY

  • Cena netto: 27 800,00 zł Cena brutto: 34 194,00 zł
  • Producent: LAINOX
  • Kod producenta: NAEV071R
  • szt.

Wymiary zewnętrzne : 875x825x(H)820
moc : 10,5 kW/400 V

Opis produktu

MODEL POWYSTAWOWY. NIEUŻYWANY !!!

 

BUDOWA

  • Idealnie gładka, szczelna komora
  • Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia
  • Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie
  • Uchwyt montowany z prawej albo lewej strony
  • Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie
  • Zdejmowany deflektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie
  • Współczynnik szczelności IPX5

    TRYBY GOTOWANIA
  • System gotowania interaktywnego ICS (Interactive Cooking System) to automatyczny system gotowania obejmujący przepisy kuchni europejskiej i azjatyckiej, ich historię, składniki, sposób przygotowania, program gotowania automatycznego i prezentację potraw na talerzu
  • Gotowanie ręczne w trzech trybach: tryb konwekcyjny w zakresie od 30 C do 300 C, tryb parowy w zakresie od 30 C do 130 C, tryb konwekcyjno-parowy w zakresie od 30 C do 300 C
  • Tryby programowane – możliwość programowania i zapisywania metod pieczenia w sekwencji automatycznej (maksymalnie 15 cykli), nadanie nazw przepisom, przypisanie zdjęcia i dodanie informacji

    STEROWANIE
  • Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie
  • Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu potrawy, system DELTA T
  • Automatycznie regulowane skraplanie pary
  • Łatwy dostęp do parametrów programowanych przez użytkownika za pomocą menu
  • Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem
  • Możliwość wyboru maksymalnie 6 prędkości wentylatora, pierwsze 3 prędkości automatycznie uruchamiają zmniejszenie mocy grzania
  • W przypadku specjalnych sposobów gotowania można użyć prędkości przerywanej
  • Sterowanie temperaturą wewnątrz produktu za pomocą sondy czteropunktowej
  • Możliwość podłączenia sondy na zewnątrz komory pieczenia, umożliwiające szybkie podłączenie sondy igłowej do pieczenia próżniowego albo systemu kilku sond Multiprobe
  • Oświetlenie halogenowe
  • Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia
  • Kompatybilność z systemem optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)
  • SERVICE – program służący do: kontroli działania płyty elektronicznej i wyświetlacza temperatury sondy. Zegar urządzenia połączony z podstawowymi funkcjami, umożliwiający przeprowadzenie programowanej konserwacji
  • ECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, urządzenie Naboo optymalizuje pobór energii, steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian
  • ECOVAPOR – system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia

    WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
  • Automatyczny system myjący LCS wyposażony w 2 zbiorniki z detergentem, 5 kg każdy (alternatywnie system mycia automatycznego SCS wyposażony w 2 zbiorniki środka Solid Clean 1 kg każdy – do wyboru przy składaniu zamówienia)
  • Połączenie Wi-Fi
  • Sonda wielopunktowa śr. 3 mm
  • Wbudowany i wyjmowany prysznic ręczny z zaworem
  • 2 ruszty ze stali nierdzewnej GN1/1
  • 10-calowy kolorowy ekran dotykowy (LCD - TFT) o wysokiej rozdzielczości
  • Wyświetlacz, który można skonfigurować w zależności od potrzeb użytkownika, zapisując najczęściej używane programy jako pierwsze
  • Połączenie z Chmurą LAINOX za pomocą Wi-Fi/kabla sieciowego umożliwiające zapisanie własnych ustawień, aktualizację oprogramowania, archiwizowanie danych HACCP i pobieranie nowych przepisów
  • Automatyczne gotowanie po naciśnięciu jednego przycisku (ICS)
  • Organizacja przepisów w folderach z opcją podglądu i nadania każdemu folderowi własnej nazwy
  • Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach wielopoziomowych
  • Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji
  • Automatyczne otwieranie drzwi za pomocą przycisku „Open” (opcjonalnie)
  • Natychmiastowe wyświetlanie wykresów HACCP w trybie gotowania ICS

    MYCIE I KONSERWACJA
  • Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, opisowe i dźwiękowe sygnalizowanie nieprawidłowego działania
  • Automatyczny system myjący LCS wyposażony w 2 zbiorniki z detergentami CombiClean i CalFree, 5kg każdy
  • System mycia ręcznego z wyjmowanym prysznicem

    Parametry techniczne:

     

  • typ: elektryczny
  • pojemność: 7x GN 1/1
  • odległość między prowadnicami: 70 mm
  • liczba porcji: 50/120
  • wymiary: 875x825x(H)820 mm
  • wersja: bezpośredni natrysk
  • moc: 10,5 kW/400 V