Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia
Zdejmowany deflektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie
Współczynnik szczelności IPX5
TRYBY GOTOWANIA
System gotowania interaktywnego ICS (Interactive Cooking System) to automatyczny system gotowania obejmujący przepisy kuchni europejskiej i azjatyckiej, ich historię, składniki, sposób przygotowania, program gotowania automatycznego i prezentację potraw na talerzu
Gotowanie ręczne w trzech trybach: tryb konwekcyjny w zakresie od 30 C do 300 C, tryb parowy w zakresie od 30 C do 130 C, tryb konwekcyjno-parowy w zakresie od 30 C do 300 C
Tryby programowane – możliwość programowania i zapisywania metod pieczenia w sekwencji automatycznej (maksymalnie 15 cykli), nadanie nazw przepisom, przypisanie zdjęcia i dodanie informacji
STEROWANIE
Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie
Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu potrawy, system DELTA T
Automatycznie regulowane skraplanie pary
Łatwy dostęp do parametrów programowanych przez użytkownika za pomocą menu
Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem
Możliwość wyboru maksymalnie 6 prędkości wentylatora, pierwsze 3 prędkości automatycznie uruchamiają zmniejszenie mocy grzania
W przypadku specjalnych sposobów gotowania można użyć prędkości przerywanej
Sterowanie temperaturą wewnątrz produktu za pomocą sondy czteropunktowej
Możliwość podłączenia sondy na zewnątrz komory pieczenia, umożliwiające szybkie podłączenie sondy igłowej do pieczenia próżniowego albo systemu kilku sond Multiprobe
Oświetlenie halogenowe
Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia
Kompatybilność z systemem optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)
SERVICE – program służący do: kontroli działania płyty elektronicznej i wyświetlacza temperatury sondy. Zegar urządzenia połączony z podstawowymi funkcjami, umożliwiający przeprowadzenie programowanej konserwacji
ECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, urządzenie Naboo optymalizuje pobór energii, steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian
ECOVAPOR – system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia
WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
Automatyczny system myjący LCS wyposażony w 2 zbiorniki z detergentem, 5 kg każdy (alternatywnie system mycia automatycznego SCS wyposażony w 2 zbiorniki środka Solid Clean 1 kg każdy – do wyboru przy składaniu zamówienia)
Połączenie Wi-Fi
Sonda wielopunktowa śr. 3 mm
Wbudowany i wyjmowany prysznic ręczny z zaworem
2 ruszty ze stali nierdzewnej GN1/1
10-calowy kolorowy ekran dotykowy (LCD - TFT) o wysokiej rozdzielczości
Wyświetlacz, który można skonfigurować w zależności od potrzeb użytkownika, zapisując najczęściej używane programy jako pierwsze
Połączenie z Chmurą LAINOX za pomocą Wi-Fi/kabla sieciowego umożliwiające zapisanie własnych ustawień, aktualizację oprogramowania, archiwizowanie danych HACCP i pobieranie nowych przepisów
Automatyczne gotowanie po naciśnięciu jednego przycisku (ICS)
Organizacja przepisów w folderach z opcją podglądu i nadania każdemu folderowi własnej nazwy
Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach wielopoziomowych
Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji
Automatyczne otwieranie drzwi za pomocą przycisku „Open” (opcjonalnie)
Natychmiastowe wyświetlanie wykresów HACCP w trybie gotowania ICS
MYCIE I KONSERWACJA
Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, opisowe i dźwiękowe sygnalizowanie nieprawidłowego działania
Automatyczny system myjący LCS wyposażony w 2 zbiorniki z detergentami CombiClean i CalFree, 5kg każdy