Przeznaczony do użytku profesjonalnego, doskonale sprawdza się w sklepach rzeźniczych, supermarketach, dużych stołówkach, restauracjach i innych punktach gastronomicznych
Do mielenia każdego rodzaju mięsa bez kości
Elegancka obudowa silnika wykonana z polerowanego odlewu aluminium
Gardziel wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
Wyciszona przekładnia zębata pracująca w kąpieli olejowej (bardzo cicha)
Demontowalna gardziel ze stali nierdzewnej
Wentylowany silnik asynchroniczny, z zabezpieczeniem przed przegrzaniem
Liczna obrotów ślimaka: 140 obr./h
Kołek dociskowy wykonany z polietylenu
W zestawie sitko z otworami o6,5 mm oraz szarpak
Taca z lejem załadowczym ze stali nierdzewnej
Otwór załadowczy: o52 mm
Średnica wyjścia gardzieli o70 mm
Waga: 23 kg
Zespół tnąco-mielący typu 1/2 UNGER: wnętrze gardzieli ze stali nierdzewnej + ślimak + szarpak + nożyk + sitko