Urządzenie do smażenia pączków, faworków, nuggetsów i innych potraw w głębokim tłuszczu nadaje się do wszechstronnego użytku w branży gastronomicznej
Sprawdzi się zarówno w małej gastronomii, jak i restauracjach, cukierniach czy smażalniach
Wysoka jakość wykonania zapewnia długoletnie użytkowanie smażalnika. jest niezwykle wygodne i proste w obsłudze, a mimo niewielkiego rozmiaru znacznie skraca czas przygotowywania produktów
Pojemny zbiornik na olej (12 l) zapewnia szybkie usmażenie znacznej liczby pączków
Estetycznie wykonane urządzenie ze stali nierdzewnej, nie wchodzi w reakcje z żywnością, jest odporne na korozje i mechaniczne uszkodzenia
Pojemna komora smażenia o wymiarach 400×400x(H)160 mm i pojemności 12 l z zaznaczeniem minimalnego i maksymalnego poziomu oleju
Spawana komora, z odpływem oleju w dnie
Demontowany element sterujący z grzałka, posiadający dodatkowe zabezpieczenie, które w momencie zdjęcia wyłącza całe urządzenie
Łatwe do utrzymania w czystości
Regulacja temperatury od +50°C do +190°C
Zabezpieczenie przed przegrzaniem z funkcja resetowania
Lampka kontrolna informująca o pracy urządzenia
W komplecie dwa płaskie, stalowe ruszty do smażenia potraw wraz z dopinanym uchwytem z nienagrzewającą się rękojeścią (wym.: 354×383x(H)102 mm)
Stalowa osłona grzałki służąca jednocześnie jako podstawa do rusztu na smażone potrawy (wymiary: 390×365x(H)40 mm)
Dwufunkcyjna pokrywa komory smażenia służąca także jako półka ociekowa na ruszt z usmażona potrawa (wym.: 423×446x(H)40 mm)