Piec piekarniczo - cukierniczy Nano Scroll Bakery 10 x 600 x 400 sterowany manualnie

  • Cena netto: 17 799,00 zł Cena brutto: 21 892,77 zł
  • Producent: Hendi
  • Kod producenta: 219287
  • szt.

Opis produktu

  • odległość miedzy prowadnicami- 80 mm
  • wymiary zewnętrzne-937x827x(H)1211 mm
  • ilość wentylatorów z autorewersem- 3
  • moc/napięcie- 15,7 kW/400 V
  • waga- 149 kg
  • PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL
  • BAKERY:
  • Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C
  • Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
  • Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
  • Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mies i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek
  • Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
  • Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
  • FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
  • Ustawienie czasu
  • Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub prace trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
  • Bezpośrednie wytwarzanie pary
  • Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.
  • Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania
  • Wentylatory z auto-rewersem
  • Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca
  • NANO Technology
  • Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierająca nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
  • POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie
  • temperatury silikonu
  • Łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii
  • elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie
  • halogenowe ułatwiają obserwacje procesów zachodzących w piecu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia
  • czyszczenie pieca
  • Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI304
  • Drzwi z zawiasem po lewej
  • Podłączenie do sieci wodnej: 3” gwint zewnętrzny, maksymalna
  • temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,

 

Szczegółowe parametry:

  • Sterowanie: manualne
  • Pojemność (ilość/wymiar): 10x 600x400mm
  • Linia: Nano Scroll Bakery
  • Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 80
  • Wymiary zewnętrzne (mm): 937x827x(H)1211
  • Ilość wentylatorów: 2
  • Zakres temp. (°C): 30-230°C
  • Nawilżanie: bezpośrednie
  • Sonda: Nie
  • Moc (W): 15,7 kW
  • Napięcie (V): 400
  • Waga (kg): 149