Piec konwekcyjno - parowy Black Mask 11 x GN 1/1 elektryczny z bezpośrednim natryskiem

  • Cena netto: 21 779,00 zł Cena brutto: 26 788,17 zł
  • Producent: Hendi
  • Kod producenta: MKF1111BM
  • szt.

Opis produktu

  • Seria nowoczesnych pieców konwekcyjno-parowych MILLENIAL BLACK MASK GASTRO
  • Czarny panel sterowania po wyłączeniu pieca całkowicie znika w czarnej otoczce drzwi pieca
  • Elektroniczny, 7-calowy, dotykowy panel sterowania umożliwia wygodne i precyzyjne ustawienie zadanych parametrów gotowania
  • Piece MILLENIAL BLACK MASK posiadają dwa opatentowane rozwiązania:
  • Airflowlogic™ - To opatentowane i innowacyjne rozwiązanie polegające na całkowitym przeprojektowaniu deflektora (osłony wentylatora). Efektem tego zabiegu jest poprawa cyrkulacji przepływu powietrza
  • Humilogic™ - Nowy opatentowany system nawilżania polegający na podawaniu wody bezpośrednio z wentylatora. Zapewnia on wysoki poziom wilgoci i znacznie mniejsze zużycie wody
  • NAJWAŻNIEJSZE FUNKCJE:
  • 1-punktowa sonda dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy
  • Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania.
  • Automatyczny system myjący opcja montowana wyłącznie w fabryce 4 programy mycia: Eco, normalny, intensywny, płukanie. Dostosowane do różnego poziomu zabrudzenia komory
  • Nowa konstrukcja głowicy myjącej daje aż do 30% oszczędności wody
  • Pre-Heating rozgrzewanie komory pieca o +30°C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjecie potrawy
  • Holding utrzymywania potrawy w odpowiednio wysokiej temperaturze, bezpośrednio po zakończeniu cyklu gotowania
  • Cool Down szybkie obniżenie temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze HACCP
  • Możliwość sczytania parametrów pracy pieca w celu kontroli poprawnego przebiegu procesów gotowania Proofer
  • Funkcja zamienia piec w komorę rozrostu
  • Holding Cabinet piec może pełnić role szafy bankietowej
  • Utrzymuje dania w odpowiednio wysokiej temperaturze i nawilżeniu, do momentu wydawania posiłków
  • Możliwość zapisania 100 programów, po 10 kroków każdy wystarczy wybrać jeden ze 100 programów i wcisnąć START
  • Piec sam rozpocznie prace, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
  • Parametry te można modyfikować, zapisywać i usuwać z pamięci
  • Trzy prędkości wentylatorów od 1500 do 2800 obr./min
  • Trzystopniowa regulacja prędkości wentylatora zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
  • Gotowanie z użyciem sondy dzięki sondzie piec może stale kontrolować i utrzymywać wskazaną temperaturę wewnątrz potrawy
  • Nieustannie i samoczynnie koryguje parametry, zapewniając doskonałe efekty pieczenia i gotowania
  • Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą
  • Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka
  • System samoczynnie utrzymuje niewielką różnicę pomiędzy temperaturą w komorze, a środkiem potrawy. dzięki temu potrawa jest równomiernie ugotowana
  • Port USB rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych
  • Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec
  • Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
  • POZOSTAŁE CECHY PIECÓW MILLENIAL BLACK MASK GASTRO:
  • Regulacja temperatury w zakresie 30-270°C
  • Ustawianie czasu pracy do 11 h, 59 min lub praca ciągła NON-STOP
  • Opóźnienie automatycznego włączenia się pieca aż do 24 godzin
  • przydatne w celu przygotowania pieca lub dania przed przyjściem personelu do pracy
  • Możliwość zapisania dnia i aktualnej godziny
  • Alarm wywołany okapem kondensacyjnym (działa tylko w piecu z podłączonym okapem)
  • Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki, z 10-cio stopniową regulacją stopnia zaparowania
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED
  • Bezpieczne drzwi
  • Blokada otwarcia przy 60°, 90 °, 120° oraz 180° zapobiega oparzeniom obsługi poprzez niekontrolowany ruch drzwi po ich otwarciu
  • Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
  • Drzwi z zawiasem po prawej
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikony, montowana w obudowie pieca, łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Komora pieca wykonana z wysokiej klasy stali nierdzewnej AISI304
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Obudowa w całości ze stali nierdzewnej
  • Współczynnik szczelności: IPX 4
  • Regulowane nóżki zapewniają idealne wypoziomowanie pieca
  • Wymagane podłączenie do prądu, uzdatnionej wody, kanalizacji

Szczegółowe parametry:

  • Sterowanie: elektroniczne
  • Pojemność (ilość/wymiar):11x GN 1/1
  • Linia: Millenial Black Mask Gastro
  • Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 68 mm
  • Wymiary zewnętrzne (mm) : 730x782x(H)1130 mm
  • Ilość wentylatorów: 2 z autorewersem
  • Zakres temp. (°C): od 30°C do 270°C
  • Nawilżanie: bezpośrednie
  • Pojemność komory : 11xGN 1/1
  • Moc (W): 15,5 kW
  • Napięcie (V): 400
  • Waga (kg): 113,8