Linia noży Profi Line zaprojektowana jest z myślą o profesjonalistach doceniana jest również przez miłośników domowej kuchni.Wysoka jakość połączona z ergonomią sprawia, iż używanie naszych noży to czysta przyjemność.
Opis:
- Wykonany z wysokiej jakości niemieckiej stali węglowej
- Proces produkcyjny noży składa się z 50 etapów. Precyzyjne wykonanie noża, szlifowanie i polerowanie zapewnia idealną krawędź tnącą
- Specjalny stop stali chirurgicznej chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 gwarantuje:
- doskonałe właściwości tnące
- bardzo ostre i trwałe ostrze
- łatwe ostrzenie
- odporność na zabrudzenia
- Higieniczna zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączeń
- Kute na gorąco z jednego kawałka stali
- Każdy nóż jest w osobnym estetycznym blistrze
- Rączka z tworzywa POM
Parametry techniczne:
- nóż do chleba - wygięty
- długość noża mm: 340
- długość ostrza mm: 215
- grubość w mm: 2,4
- Seria: Profi Line