Prasa marki Grafen, przeznaczona do obróbki wyrośniętego ciasta na pizzę. Służy do przygotowania porcji sprasowanego ciasta o średnicy nawet do 500 mm, w zależności od docelowej grubości ciasta (z krawędzią lub bez).
- Możliwość zaprogramowania aż 19 programów zawierających wybraną grubość ciasta (od 0,5 do 10 mm) oraz czas jego prasowania (od 1 do 10 s).
- Wyświetlacz LCD pokazujący numer programu, grubość i czas prasowania ciasta.
- Przyciski funkcyjne do programowania i zmieniania parametrów przygotowania podkładu pizzy.
- Automatyczne opuszczanie i podnoszenie górnej tarczy.
- Wyciągana szuflada z dolną płytą w celu łatwego nakładania świeżego oraz zdejmowania uformowanego ciasta.
Parametry techniczne:
- wymiary: 502x728(+400)x(H)768 mm
- maks. średnica ciasta: 480-500 mm
- wydajność 200-250 podkładów/h
- dopuszczalna gramatura ciasta: 100-1000 g
- moc: 750 W
- napięcie: 230 V
- waga: 115 kg