Prasa marki Grafen, przeznaczona do obróbki wyrośniętego ciasta na pizzę. Służy do przygotowania porcji sprasowanego ciasta o średnicy nawet do 500 mm, w zależności od docelowej grubości ciasta (z krawędzią lub bez).
Dzięki automatycznej pracy możliwe jest przygotowanie dużej ilości podkładów.
System zimnego prasowania ciasta na podkład do pizzy nie powoduje zmian w strukturze i konsystencji ciasta.
System prasowania chroniony patentem – dzięki niemu sprasowane ciasto jest tak delikatne jak robione jest ręcznie przez najlepszych pizzayolo.
Regulowana grubość ciasta (15 ustawień dla 222430 i 222447).
Możliwość tworzenia wyższych krawędzi na cieście (opcja – wymagany zakup odpowiedniej obręczy).
Manualne opuszczanie górnej płyty prasującej (modele 222430 i 222447).
Elementy wałkujące i prasujące ciasto zabezpieczone wełnianym filcem, zarówno w górnej, stałej części urządzenia, jak i w dolnej, ruchomej jego części.
Wszystkie elementy do kontaktu z ciastem wykonane ze stali nierdzewnej oraz polietylenu dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Temperatura robocza: od 5°C do 40°C, przy wilgotności do 90%.
Korzystanie ze strony oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie, niektóre mogą być już zapisane w przeglądarce. Więcej informacji można znaleźć w polityce prywatności.