– Zamontowany system nawilżania sprawia, że piec przeznaczony jest nawet do najbardziej wyrafinowanych wypieków
– Konwekcja (termoobieg), czyli wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewnienia równomiernej temperatury w całej komorze pieczenia. Nagrzane powietrze powraca z obu stron na potrawy znajdujące się w pojemnikach GN lub blachach 450x340 mm umieszczonych na prowadnicach
– Wentylator zaciąga powietrze z komory, a następnie przepuszcza je przez grzałki nagrzewając je
– Bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na grzałki
– Obudowa oraz komora pieczenia ze stali nierdzewnej
– Drzwi przeszklone, wentylowane grawitacyjnie
– Uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu w celu czyszczenia lub wymiany
– Halogenowe oświetlenie komory
– Zasilanie jednofazowe
– Na wyposażeniu 4 blachy aluminiowe 450x340 mm