Piece konwekcyjno-parowe Nano włoskiej produkcji marki Grafen są to innowacyjne produkty zaprojektowane z myślą o osiąganiu najlepszych rezultatów gotowania i pieczenia.
Cechuje je wysoka wydajność, prosta obsługa oraz niezawodność.
- Wydajność - bezpośredni natrysk, bardzo wydajne nawilżanie - perfekcyjne gotowanie na parze
- Ergonomia pracy - wzmocnione zawiasy drzwi gwarantują doskonałe domykanie, co usprawnia pracę w kuchni
- Prosta obsługa - łatwe i ergonomiczne sterowanie oraz idealne oświetlenie komory pieca umożliwia szybkie i efektywne przeprowadzenie wszystkich czynności
- Higiena - Podwójnie przeszklone drzwi z chłodzeniem grawitacyjnym i mechanizmem otwierania wewnętrznej szyby w celu łatwego mycia.
- Design - Wyjątkowy design podkreśla funkcjonalność urządzeń. Każdy piec został zaprojektowany z dbałością o szczegóły
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE NANO SCROLL
Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą nie tylko o gastronomii lecz także o cateringu, supermarketach, szpitalach, kuchniach przemysłowych, szkołach czy przedszkolach
Prosty i intuicyjny panel sterujący
PODSTAWOWE METODY GOTOWANIA W PIECACH NANO SCROLL:
- Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C
- Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
- Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
- Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb, jak i wypieków piekarniczych co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek
- Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
- Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
- Ustawienie czasu
- Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub prace trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
- Bezpośrednie wytwarzanie pary
- Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki.
- Wentylatory z auto-rewersem
- Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodna temperaturę w całej komorze pieca
NANO Technology
- Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farba zawierająca nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca nie tylko wpływa na oszczędność energii elektrycznej, ale i zwiększa bezpieczeństwo personelu kuchni
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie halogenowe ułatwiają obserwacje procesów zachodzących w piecu
- Zewnętrzna szyba pieca chłodzona grawitacyjnie
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
- Drzwi z zawiasem po lewej
- Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30°C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5°f
-
Zasilanie: |
400V |
Sterowanie: |
elektromechaniczne |
Wytwarzanie pary: |
natryskowe |
wymiary w mm: |
700x715x(H)630 |
moc (w): |
5,4 kW |
Rozmiar blach: |
GN 2/3 |
Ilość prowadnic: |
1-5 |
Opcje specjalne: |
- wentylator z autorewersem
- z nawilżaniem
|