Niezwykle intuicyjna i łatwa w obsłudze zmywarka marki DIHR z serii LP, która idealnie sprawdzi się w każdej zmywalni. Przeznaczona m.in. do termosów cateringowych, naczyń, sprzętu kuchennego (który można myć w zmywarce), tac, pojemników GN lub sztućców.
BUDOWA
- Komora myjąca tłoczona z zaokrąglonymi narożnikami ułatwiającymi czyszczenie.
- Obudowa dwuwarstwowa, drzwi dwuwarstwowe.
- Pochyły „anty-kapiący” sufit komory myjącej zapobiegający kapaniu na umyte naczynia.
- Regulowane stalowe nóżki (min. 130, maks. 180 mm)
PARAMETRY MYCIA
- Maksymalna wysokość mytych naczyń 805 mm.
- Możliwość mycia pojemników GN (530x325 mm) i tac piekarniczych 600x400 mm.
WYPOSAŻENIE
- System TR – odzysk ciepła z pary wodnej w celu nagrzania wstępnego wody zasilającej – oszczędności do 50% energii – i polepszenia warunków pracy.
- ENERGY SAVING – system oszczędzający energię elektryczną wyłączając część grzałek automatycznie podczas przestoju maszyny i załączając ich pełną moc w momencie startu cyklu mycia.
- Wielokolorowy przycisk wielofunkcyjny.
- Wyświetlacz funkcji LCD.
- Wielojęzykowe menu operacyjne.
- System autodiagnostyczny, osobny dla użytkownika i serwisu.
- Dozownik detergentu (DDE).
- Dozownik nabłyszczacza.
- Pompa odpływowa (PS).
- Filtr powierzchniowy w komorze mycia (DF).
- Filtr pompy.
- Niezależnie zasilane ramiona myjące i płuczące.
BEZPIECZEŃSTWO HACCP
- System BREAK TANK zapobiegający cofaniu się wody ze zmywarki do sieci wodnej zanieczyszczając ją i inne odbiorniki wody.
- System PLUS gwarantujący płukanie w stałej wysokiej temperaturze i ciśnieniu.
- System Thermostop gwarantujący wyparzanie w temp. +85 °C.
- Termometr wody myjącej.
- Termometr wody płuczącej (wyparzającej).
- Komora typu ECONOMIC – oszczędzająca wodę, detergenty, energię i wpływająca na podwyższenie jakości wody.
PARAMETRY TECHNICZNE
- Pompa myjąca: maksymalna moc 2 kW, wydajność 810 l/min.
- Pompa wspomagająca płukanie (PAP): maksymalna moc 0,25 kW, wydajność 150 l/min.
- Pompa odpływowa (PS): maks. moc 0,19 kW, wydajność 120 l/min.
- Poziom hałasu ca. 64 dB.
- Wymagana twardość wody zasilającej 2-8 (°F – skala francuska).
- Wymagane ciśnienie wody zasilającej 200-400 kPa.
- Podłączenie wody zasilającej 3,4”, gwint zewnętrzny.
- Średnica odpływu 24 mm.
- Wymagana temperatura przyłącza wody (10°C).
W STANDARDZIE
- Kosz uniwersalny 550x665x(H)75 mm.
- Stelaż na 8 tac 300x465x(H)160 mm.
- Kratownica na garnki 550x550 mm.
- Koszyk na sztućce 150x150x(H)250 mm.
- Przeznaczenie: termosy cateringowe, naczynia i sprzęt kuchenny, tace, GN-y, sztućce
- Sterowanie: elektroniczne
- Wymiary: 690x800x(H)2165/2275 mm
- Ilość/Dł. cykli mycia: 5/120 s, 240 s, 360 s, 480 s, 600 s (podane czasy mycia mogą się wydłużyć o czas niezbędny do osiągnięcia w bojlerze temp. wody +85°C)
- Wydajność przy zasilaniu wodą 10°C: 16/15/10/7,5/6 (koszy/h)
- Zużycie wody na 1 cykl mycia: 4,2l
- Temp. wody myjącej: 60°C
- Temp. wody płuczącej wyparzającej: 85°C
- Pojemność i moc bojlera: 15l / 6kW
- Pojemność i moc wanny: 50l / 3kW
- Moc podłączeniowa: 8 kW
- Napięcie: 400 V
- Waga: 165 kg