Izolacja z wełny mineralnej zabezpiecza przed nagrzaniem zewnętrznej obudowy pieca powyżej 40°C
Wysoka wydajność dzięki połączeniu ogrzewania konwekcyjnego i przesuwu pieczonych produktów
6 programów pieczenia, dostosowanych do rożnych dan
Temperatura maksymalna: 350°C
Ustawienie dnia tygodnia i czasu włączenia pracy pieca ułatwiające przyspieszenie nagrzania pieca jeszcze przed przyjściem obsługi
Ustawienie zadanej prędkości przesuwu taśmy oraz kierunku
Niezależne ustawienie temperatury grzania od góry i od dołu umożliwia indywidualne dostosowanie parametrów pieczenia do specyfiki produktów
Duże przeszklone drzwi frontowe z wygodnym uchwytem umożliwiają kontrole pieczenia produktów i ułatwiają dostęp do komory w trakcie czyszczenia lub serwisu
Regulacja pionowa stalowych kurtyn przy wejściu i wyjściu z komory pozwala na szybkie nagrzanie się pieca i minimalna utratę ciepła w trakcie pracy, a także na dostosowanie do wysokości pieczonego produktu