Piec konwekcyjno-parowy SAPIENS z bojlerem 40 x GN 1/1 lub 20 x GN 2/1

  • Cena netto: 80 500,00 zł 116 900,00 zł Cena brutto: 99 015,00 zł 143 787,00 zł
  • Wysłka w ciągu 1 - 3 dni
  • Producent: LAINOX
  • Kod producenta: SAEB202
  • szt.

Opis produktu

Tryby gotowania

  • Tryb automatyczny, ponad 90 zapisanych programów, łącznie z programami odgrzewania na talerzu lub w pojemniku
  • Możliwość programowania i zapisania 99 programów pieczenia (maksymalnie po 4 cykle)
  • Gotowanie ręczne w trzech trybach: tryb konwekcyjny w zakresie od 30°C do 300°C, tryb parowy w zakresie od 30°C do 130°C, tryb konwekcyjno-parowy w zakresie od 30°C do 300°C
  • Gotowanie ręczne w 4 cyklach w sekwencji automatycznej dla różnych trybów gotowania, utrzymania temperatury oraz sterowania wylotem pary
  • Pieczenie z sondą (ustawienie i kontrola temperatury wewnątrz potrawy) (opcja)
  • AUTOCLIMA® – automatyczny system pomiaru i kontroli wilgotności w komorze pieca
  • FAST-DRY® – system szybkiego osuszania komory
  • Możliwość wyboru 9 najczęściej używanych programów „press and go” (opcja)

Wyposażenie standardowe

  • Multifunkcyjna klawiatura
  • Wbudowany i wyjmowany prysznic ręczny z zaworem
  • 2 ruszty ze stali nierdzewnej GN 1/1
  • Sonda wielopunktowa Ø 3 mm
  • Wózek
  • Wyświetlacz alfanumeryczny o wysokiej rozdzielczości
  • Przycisk sterowania 4 cyklami pieczenia z wyświetlaczem LED
  • Przycisk dostępu do zapisanych programów pieczenia i ich zapisywania
  • Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji
  • Nagrzewanie ręczne

Wyposażenie opcjonalne

  • 2 prędkości wentylatora
  • system mycia automatycznego  z osobnym zbiornikiem płynu myjącego 10 l
  • Konfiguracja podłączenia do wyciągu
  • Funkcja optymalizacji zużycia energii
  • Dodatkowa opłata za wózek z prowadnicami na tace cukiernicze 600x400 mm
  • Sonda wielopunktowa – długa, do dużych kawałków mięsa

Mycie i konserwacja

  • Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, opisowe i dźwiękowe sygnalizowanie nieprawidłowego działania
  • System mycia automatycznego SCS (Solid Clean System) – system mycia automatycznego z wbudowanym zbiornikiem i dozowaniem środka myjącego – SOLID CLEAN dostępnego w opakowaniach 1 kg
  • System CALOUT zapobiegający odkładaniu się kamienia w bojlerze, z wbudowanym zbiornikiem i automatycznym dozowaniem odkamieniacza SOLID CAL dostępnego w opakowaniach 1kg
  • System mycia ręcznego z wyjmowanym prysznicem

Sterowanie

  • Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie
  • Automatycznie regulowane skraplanie pary
  • Nawilżanie ręczne
  • Oświetlenie halogenowe
  • Łatwy dostęp do parametrów użytkownika poprzez menu
  • 2 prędkości wentylatora (opcja), zmniejszona prędkość powoduje zmniejszenie mocy grzania
  • Sterowanie temperaturą wewnątrz produktu za pomocą sondy czteropunktowej
  • Możliwość podłączenia sondy na zewnątrz komory pieczenia, umożliwiające szybkie podłączenie sondy igłowej do pieczenia próżniowego
  • Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia
  • Kompatybilność z systemem optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)
  • SERVICE – program służący do: kontroli działania płyty elektronicznej i wyświetlacza temperatury sondy. Zegar urządzenia połączony z podstawowymi funkcjami, umożliwiający przeprowadzenie programowanej konserwacji
  • ECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, urządzenie Sapiens optymalizuje pobór energii, steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian
  • ECOVAPOR – ten system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia
  • GREEN FINE TUNING – nowy system modulacji palnika i wydajny wymiennik ograniczające utratę mocy i zmniejszające szkodliwe emisje

Budowa

  • Idealnie gładka, szczelna komora
  • Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia
  • Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie
  • Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie
  • Zdejmowany deflektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie
  • Współczynnik szczelności IPX5

Akcesoria opcjonalne

  • Sonda igłowa jednopunktowa – Ø 1 mm do Sous Vide
  • Filtr tłuszczu

Specyfikacja techniczna

  • pojemność 40 x GN 1/1 lub 20 x GN 2/1
  • liczba porcji 300/500
  • wym: 1290x895x1810 mm
  • moc 61,8 kW/400 V
  • bojler