Piec konwekcyjno-parowy NABOO z bojlerem 20x GN 1/1

  • Cena netto: 67 500,00 zł 97 900,00 zł Cena brutto: 83 025,00 zł 120 417,00 zł
  • Wysłka w ciągu 1 - 3 dni
  • Producent: LAINOX
  • Kod producenta: NAEB201
  • szt.

Opis produktu

BUDOWA

 

  • Idealnie gładka, szczelna komora
  • Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia
  • Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie
  • Drzwi z 3-punktową blokadą
  • Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie
  • Zdejmowany deflektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie
  • Współczynnik szczelności IPX5

    TRYBY GOTOWANIA
  • System gotowania interaktywnego ICS (Interactive Cooking System) to automatyczny system gotowania obejmujący przepisy kuchni europejskiej i azjatyckiej, ich historię, składniki, sposób przygotowania, program gotowania automatycznego i prezentację potraw na talerzu
  • Gotowanie ręczne w trzech trybach: tryb konwekcyjny w zakresie od 30 stp.C do 300 stp. C, tryb parowy w zakresie od 30 stp. C do 130 stp. C, tryb konwekcyjno-parowy w zakresie od 30 stp. C do 300 stp. C
  • Tryby programowane – możliwość programowania i zapisywania metod pieczenia w sekwencji automatycznej (maksymalnie 15 cykli), nadanie nazw przepisom, przypisanie zdjęcia i dodanie informacji

    STEROWANIE
  • Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie
  • Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu potrawy, system DELTA T
  • Automatycznie regulowane skraplanie pary
  • Łatwy dostęp do parametrów programowanych przez użytkownika za pomocą menu
  • Możliwość zaprogramowania gotowania z opóźnieniem
  • Możliwość wyboru maksymalnie 6 prędkości wentylatora, pierwsze 3 prędkości automatycznie uruchamiają zmniejszenie mocy grzania
  • W przypadku specjalnych sposobów gotowania można użyć prędkości przerywanej
  • Sterowanie temperaturą wewnątrz produktu za pomocą sondy czteropunktowej
  • Możliwość podłączenia sondy na zewnątrz komory pieczenia, umożliwiające szybkie podłączenie sondy igłowej do pieczenia próżniowego albo systemu kilku sond Multiprobe
  • Oświetlenie halogenowe
  • Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia
  • Kompatybilność z systemem optymalizacji zużycia energii SN (opcjonalnie)
  • SERVICE – program służący do: kontroli działania płyty elektronicznej i wyświetlacza temperatury sondy. Zegar urządzenia połączony z podstawowymi funkcjami, umożliwiający przeprowadzenie programowanej konserwacji
  • ECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, urządzenie Naboo optymalizuje pobór energii, steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian
  • ECOVAPOR – system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia
  • TURBOVAPOR – dzięki temu systemowi urządzenie automatycznie wytwarza idealną ilość pary pozwalającą na ugotowanie produktów takich jak: makaron jajeczny albo szparagi, liście rzepy i burak liściowy, które są bardzo włóknistymi warzywami

    WYPOSAŻENIE STANDARDOWE
  • Automatyczny system myjący LM wyposażony w 1 zbiornik z detergentem 10 l
  • System odkamieniania CALOUT w modelach z bojlerem wyposażony w 1 zbiornik odkamieniacza Calfree 10 l
  • Połączenie Wi-Fi
  • Sonda wielopunktowa śr. 3 mm
  • Wbudowany i wyjmowany prysznic ręczny z zaworem
  • 2 ruszty ze stali nierdzewnej GN1/1
  • Wózek
  • 10-calowy kolorowy ekran dotykowy (LCD - TFT) o wysokiej rozdzielczości
  • Wyświetlacz, który można skonfigurować w zależności od potrzeb użytkownika, zapisując najczęściej używane programy jako pierwsze
  • Połączenie z Chmurą LAINOX za pomocą Wi-Fi/kabla sieciowego umożliwiające zapisanie własnych ustawień, aktualizację oprogramowania, archiwizowanie danych HACCP i pobieranie nowych przepisów
  • Automatyczne gotowanie po naciśnięciu jednego przycisku (ICS)
  • Organizacja przepisów w folderach z opcją podglądu i nadania każdemu folderowi własnej nazwy
  • Inteligentne rozpoznawanie przepisów w folderach wielopoziomowych
  • Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji
  • Natychmiastowe wyświetlanie wykresów HACCP w trybie gotowania ICS

    MYCIE I KONSERWACJA
  • Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, opisowe i dźwiękowe sygnalizowanie nieprawidłowego działania
  • System mycia automatycznego LM z osobnym zbiornikiem płynu myjącego CombiClean
  • System odkamieniania CALOUT zapobiegający odkładaniu się kamienia w bojlerze, z osobnym zbiornikiem i automatycznym dozowaniem środka odkamieniającego w płynie CalFree
  • System mycia ręcznego z wyjmowanym prysznicem

    Parametry techniczne:
  • typ: elektryczny
  • pojemność: 20x GN 1/1
  • odległość między prowadnicami: 63 mm
  • liczba porcji: 150/300
  • wymiary: 960x825x(H)1810 mm
  • wersja: bojler
  • moc: 31,8 kW/400 V

    WYPOSAŻENIE OPCJONALNE
  • Konfiguracja podłączenia do wyciągu (739,00 zł netto)
  • Funkcja optymalizacji zużycia energii (1 399,00 zł netto)
  • Dodatkowa opłata za wózek z prowadnicami na blachy cukiernicze 600x400 mm (2 209,00 zł netto)
  • System do grillowania / wędzenia / przyprawiania SMOKEGRILL (1 494,00 zł netto)
  • Dodatkowa opłata za złącze Ethernet (1 564,00 zł netto)
  • Sonda wielopunktowa – długa, do dużych kawałków mięsa (1 668,00 zł netto)

    AKCESORIA OPCJONALNE
  • Sonda igłowa jednopunktowa – śr. 1 mm do Sous Vide (1 290,00 zł netto)
  • 2 sondy wielopunktowe – śr. 3 mm (2 790,00 zł netto)
  • Filtr tłuszczu (1 699,00 zł netto)